Undersökande & oberoende

Kontakta oss


Tipsa gärna om missförhålladen, nyheter etc

OBS läs om källskydd etc nedan. Kontakta oss aldrig från jobbtelefon eller jobbmail om du vill vara anonym. Respektera att vi jobbar kontorstid 9-17 vardagar. Ring ALDRIG kvällar/helg/natt om du vill tipsa. Då mailar du eller skickar sms – så hör vi av oss om ämnet låter intressant.  


Mail: 

info@imperietmedia.se

imperietmedia@gmail.com 

sophia@imperietmedia.se (Sophia Djiobaridis) 

josse@imperietmedia.se (Josephine Freje) 


Telefon:

+46702-209 205

(gäller det tips maila först eller skicka sms. Ring ALDRIG nattetid eller efter klockan 18 på detta nummer om du vill vi ska lyssna på ditt tips. Det handlar om ömsesidig respekt.) 


Appar och anonyma vägar: 

Signal, skicka krypterade sms: 0702-209 205

WhatsApp: FrejeFrilans 0702-209 205

Wickr Me: billhicks82

Telegram: Imperiet Media

tipsaimperiet@protonmail.com


Du kan också ladda ner Mailvelope gratis och skriva krypterade mail från din gamail eller outlook. Lägg till frejefrilans@gmail.com 

Key ID:

77894EFA28E344FB

PGP Fingerprint:

51B8 64C6 A73A 1718 4C21 2E92 7789 4EFA 28E3 44FB

 
 
 
 
 
 

Om källskydd och anonymitet


Vi skyddar våra källor – om vi har lovat dig att du ska få vara anonym får vi inte berätta för någon vem du är, inte ens till polisen. 


Om vi som reportrar ger dig anonymitet gäller källskydd enligt grundlagen. Du är anonym tills du själv säger motsatsen. Om vi som reporter röjer dig – med flit eller på grund av slarv –riskerar vi att få upp till ett års fängelse. Inte ens om vi blir anhållna har polisen möjlighet att få ur oss vilka vi har pratat med – grundlagen och källskyddet står över risken att eventuellt straffas för att skydda en källa.


Du kan läsa mer om källskydd här: https://www.sjf.se/yrkesfragor/yttrandefrihet/kallskydd

(Fallet där en källa stämde GP och vann var på Josephine Frejes inrådan, då källan blev röjd av GP i samband med att de gjorde en uppföljning på ett reportage Josephine gjort för Uppdrag granskning. Josephine Freje hjälpte källan att komma i kontakt med JK etc, då det är ett typfall enligt oss där en källa röjts pga missförstånd, slarv och brist på rutiner. Vi har aldrig röjt en källa och skulle allvarligt fundera på att sluta som journalister om så någonsin händer. Det är oförlåtligt.


Om din lön finansieras genom skattemedel (gäller även kommunala bolag etc) så har du även extra skydd genom meddelarfriheten. Det innebär i korthet att det är ett brott om din chef försöker efterforska vem som har läckt uppgifter till media och att du både har rätt och skyldighet att som anställd av skattebetalarna vara visselblåsare när det finns missförhållanden som inte löses internt. Det kallas för "efterforskningsförbud", det är även förbjudet för arbetsgivaren att på något sätt straffa den som talat med media – det så kallade "repressalieförbudet".


Meddelarfrihet har dock varje människa oavsett arbetsplats, men jobbar du inom privat sektor får vi vara extra noga för att skydda dig då endast arbetsgivare inom det allmänna kan lagföras för efterforskning och repressalier.

Du kan läsa mer om meddelarfrihet här: https://www.sjf.se/yrkesfragor/yttrandefrihet/meddelarfrihet