Skräddarsydda föreläsningar för

både granskare & granskade.

Sophia Djiobaridis – expert på

ansvarsutkrävande intervjuer

Vi använder vår specialkompetens och mångåriga erfarenhet från redaktionsarbetet på Uppdrag granskning och erbjuder skräddarsydda utbildningar i ansvarsintervjuer.


Alla vill att en intervju ska bli bra. Såväl den som intervjuar som den som blir intervjuad. Här skräddarsyr vi våra utbildningar både för journalister som vill ha utbildning i konsten att genomföra en vass ansvarsintervju och för företag och organisationer som vill vara förberedda på en eventuell granskning.


Vi går igenom ett antal exempel från verkligheten och varnar för några “tips och tricks" som mediekonsulter säljer in, men som i själva verket stjälper den intervjuade. Vi analyserar varför det går bra eller dåligt och vad man bör göra för att utgången ska bli bättre. Vid önskemål håller vi en workshop där man får möjlighet att prova på att intervjua eller bli intervjuad framför kameran.

Foto: Lasse Lindberg

Coaching för redaktioner

Är ni en liten redaktion som gärna vill gräva men saknar rätt verktyg? Eller har ni ett kanonbra tips som ni behöver hjälp att komma vidare med?


Vi erbjuder redaktionscoaching där vi använder våra erfarenheter från Uppdrag granskning, Kalla fakta, P1 Kaliber etc. Tillsammans har Sophia Djiobaridis och Josephine Freje  50 års erfarenhet av prisvinnande gräv.


Vi erbjuder handfasta tips och punktinsatser. Vi är med och stöttar er genom grävets alla faser och hjälper er att få genomslag för er granskning.


Låter det intressant, kontakta oss så berättar vi mer.