Undersökande 

& oberoende

Foto: Lasse Lindberg

Om Imperiet Media AB

Imperiet Media är produktionsbolaget med några av Sveriges främsta

kvinnliga grävande journalister. Delägare är  Sophia Djiobaridis expert på ansvarsintervjuer och  Josephine “Gräv-Josse” Freje.


Vi har sammanlagt över 50 års erfarenhet av undersökande journalistik på landets största grävredaktioner. (Uppdrag granskning, Kalla fakta, P1 Kaliber, P3 Granskar, Ekots och Expressens grävgrupp etc).


Tillsammans har vi över 20 priser och nomineringar – varav tre guldspadar, Guldörat och flera Kristallen-nomineringar. Vi vet vad vi gör. 

Vårt produktionsbolag har ett nätverk med några av Sveriges skickligaste grävande kvinnliga journalister, samt programmerare, fotograf, videofotograf/TV-redigerare och ljudtekniker. Vi finns i Göteborg, Malmö och Stockholm. 


Hör av er: info@imperietmedia.se 

Foto: SVT Uppdrag granskning/Kommungranskarna:

Pressbilder, foto Lasse Lindberg:

Sophia Djiobaridis

Känd från Uppdrag granskning och Kommungranskarna i Sveriges Television, med över 25 år i branschen. Sophia är en prisbelönt journalist som har vunnit flera Guldspadar och fått flertalet nomineringar, bland annat Kristallen för sitt Kommungranskarna.


Hennes senaste Uppdrag granskning fick stor uppmärksamhet då en dömd våldtäktsman fick 840 000 kronor i skadestånd. Sophia ställde JK  och det svenska rättssamhället mot väggen. 


Hon har också blivit utsedd till Västsveriges mäktigaste kvinna och tilldelats Skattebetalarnas stipendium för den som bidragit mest till att minska skatteslöseri.


Som producent i Imperiet Media ansvarar Sophia för vår faktakontroll, men arbetar också med research och sammanställningar av rapporter för privatpersoner, offentlig verksamhet och företag. 


Specialkompetensen framför andra är intervjuteknik och Sophia erbjuder skräddarsydda föreläsningar i ämnet. Innehållet vänder sig framför allt till dem som vill förbereda sig inför en eventuell ansvarsintervju. Hon föreläser för såväl kommuner och regioner som för den privata sektorn.


Ansvarig utgivare för Imperietmedia.se 


Josephine Freje

Prisbelönt grävande reporter, känd för att våga beröra ämnen som få vill ta i. Har bland annat granskat pedofiljägare som tar saken i egna händer när samhället sviker och vänsterextremister som attackerar  "borgarpacket" på Pride.


Josephine Freje vann Guldspaden för sin granskning om dödsfall inom psykiatrin och Guldörat för årets intervju med Den leende styckmördaren. Hon är också känd som programledare på Fuskbyggarna med Arga Snickaren, samt för att varit programledare för SVT Plus och fått äran att slänga dåliga produkter i Sverkers berömda tunna.


Senaste tiden har Josephine gjort uppmärksammade granskningar för Kalla fakta – om hur föräldrar som slår vinner i vårdnadstvister och om  frimurarna i rättssamhället.


En av de granskningar hon är mest stolt över är den om pedofildömda taxiförare inom färdjänsten, som blev nominerat till Guldspaden i riks-tv klassen år 2012. 


Josephines roll i Imperiet är främst  reporter och "privatdetektiv", men hon håller även föreläsningar i wallraffande på nätet och journalistisk arbetsmetod. Just nu gör hon  Fängelsepodden Special där Imperiet Media samarbetar med Podme. 


Ställföreträdande ansvarig utgivare för Imperietmedia.se 

Årets intervju podd:Josephine Freje. Foto: Björn Dalin/Radioakademin:

Pressbilder, foto Lasse Lindberg: